DRSNE PANORAMSKE STENE

Drsno odmične stene (HKS): Ta sistem drsnih panoramskih sten je eden najbolj razširjenih za vse vrste materialov. Pri tem sistemu se drsni voziček s krilom, ki je je večinoma na spodnji horizontali (možno tudi zgoraj) odpelje mimo fiksnega dela drsne panoramske stene. Zapiralno okovje s kljuko je pri tem sistemu večinoma neodvisno od gibanja krila (vrata zatesnite z zapiranjem kljuke na dol, ko je krilo v ležišču okvirja). V nekaterih sistemih je zapiranje kljuke pogojeno s položajem krila (krilo mora biti obvezno v ležišču okvirja). Z zapiranjem kljuke na dol se zgornji del krila samodejno pomika v ležišče okvirja.

Priporočljivo za težo kril do 200 kg, vendar vsi vozički ne podpirajo takšne teže in je potrebno biti zelo pazljiv pri nakupu tega sistema. mrotokolesa Drsno nagibne stene (SK): V Sloveniji so ta tip drsnih vrat izdelovali v KLI Logatcu in Mizar Volčja draga v 80 letih prejšnjega stoletja. Pri tem sistemu so drsni vozički skriti v spodnji horizontali krila in se drsno krilo pri odpiranju ne odmika fiksnemu delu panoramske stene ampak vedno drsi v isti liniji. Razlika med odpiranje – drsenjem krila je le –ta, da je krilo v nagibnem položaju. Pri odpiranju drsnega krila se kljuka pomakne iz zgornjega položaja na dol pri čemer se drsno krilo na zgornjem položaju odmakne od okvirja. Krilo je tako nared za odpiranje. Zaradi kvalitetne izdelave vrat in praktične uporabe je ogromno teh vrat še v uporabi. Tako smo v našem podjetju razvili novo silikonsko tesnilo, ki je po globini širše in zagotavlja boljše tesnenje ter mehkejše, kar pripomore k lažjemu zapiranju in daljši življenjski dobi gonilnega mehanizma. Imamo še na voljo tudi okovje za ta tip drsnih vrat. 

 

Dvižno drsne stene (HST): Sistem dvižno drsnih vrat se uporablja pretežno tam, kjer so velike odpiralne površine. Krila lahko nosijo tudi do 400 kg teže. Krilo vedno drsi v svoji smeri, se ne pomika na noter in se ne nagiba. Pri odpiranju s kljuka iz zgornjega položaja potisne navzdol in s tem rahlo privzdignete krilo iz ležišča. Tako je omogočeno drsenje krila, ki ga poljubno pomikate vzdolž drsnih letev in nazaj. Pri tem sistemu lahko imate drsni obe strani panoramske stene, ki jih nato izmenično odpirate.

Imate vprašanje? 

Kontaktirajte nas 

8 + 6 =

Goriška 63, 1000 Ljubljana

051 309 507

info@servis-popravilo-oken.si

Servis popravilo oken vrat

Call Now Button