Tesnjenje oken  

Izvajamo tudi tesnenje lesenih oken kateri nimajo obstoječega utora za namestitev tesnila. V PRIMERNO pripiro okvirja se s posebnim strojem naredi utor. Primerno zato, ker okna katera nimajo prvotno narejenega utora za tesnilo niso mišljena ZA DODATNO TESNILO. 

Tako lahko ob neprimerni poziciji utora in neprimernem velikosti tesnila naredimo več škode kot koristi (trda kljuka pri zapiranju, ne gre v končni položaj, ni boljšega tesnjenja, bolj obremenjen mehanizem in lahko pride do poškodbe le tega). V utor se nato namesti primerno tesnilo, nujno pa je še potrebna nastavitev krila v optimalno pozicijo. Krilo se ne sme zatikati pri odpiranju in zapiranju to pomeni, da ni optimalnega naleganja krila na tesnilo, ker je prenizko. 

POMEMBNO: Tudi ob zamenjavi tesnila pri oknih z že obstoječim tesnilom (les, PVC, ALU-les, ALU) je nujna nastavitev kril. Pri teh oknih je utor, kamor je nameščeno tesnilo narejen stransko v okvir in se ob povesu okenskih kril pri zapiranju in odpiranju tesnilo drgne ob krilo oziroma okvir. Če se nastavitev ne izvede lahko novo tesnilo kmalu poškodujete.  

Imate vprašanje? 

Kontaktirajte nas 

10 + 15 =

Goriška 63, 1000 Ljubljana

051 309 507

info@servis-popravilo-oken.si

Servis popravilo oken vrat

Call Now Button